آشنایی با انواع استانداردهای حسابداری
همانطور که میدانید امروزه تقریبا اکثر مشاغل و شرکت ها در حوزه های مختلف می بایست از اصول حسابداری جهت برنامه ریزی مالی دقیق تر استفاده نمایند زیرا غفلت از این امر ممکن است باعث ورود ضررهای سنگین به شرکت های بزرگ و کوچک گردد. یکی از عواملی که به یک حسابدار کمک می کند تا بتواند به بهترین شیوه امور مربوط به حسابداری را انجام دهد و در کار خود پیشرفت کند، تسلط بر استانداردهای حسابداری است از این رو در این مقاله می خواهیم به معرفی این نوع استانداردها بپردازیم پس اگر شما نیز قصد دارید در کار خود پیشرفت چشمگیری داشته باشید مطالبی که در ادامه خواهد آمد را از دست ندهید.
معرفی استاندارد حسابداری
معرفی استانداردهای حسابداری و اهمیت آن
اگر بخواهیم استانداردهای حسابداری را به زبان ساده تعریف کنیم باید بگوییم که یک مجموعه از قواعد و همچنین اصولی و رویه هایی که حسابداران می بایست در حین کار به آن توجه داشته باشند و آن ها را رعایت کنند، استاندارد حسابداری می گویند به بیان دیگر این استانداردها، اصول و شیوه انجام امور حسابداری را به طور کامل تعیین می کند تا حسابدار بتواند مطابق با آن اصول کار های خود مانند گزارش صورت های مالی به خوبی انجام دهد.
آشنایی کامل و همچنین اجرای اینگونه استانداردها از اهمیت بسیار زیادی در گزارش نویسی مالی برخوردار است به طوری که تنها گزارش هایی قابل قبول است که این استانداردها در آن رعایت شده باشد تا یک وحدت و یکپارچگی در تمامی گزارش های مالی کشور ایجاد شود و به راحتی بتوان آنها را مورد ارزیابی قرار داد.
اهمیت آگاهی از استانداردها
اگر شما به عنوان یک حسابدار به فعالیت مشغول هستید توجه داشته باشید که عدم آگاهی به این استانداردها می تواند برایتان دردسرساز شود زیرا در این صورت دیگر نمی توانید به گزارش های مالی خود استناد نمایید، علاوه بر آن عدم رعایت این استانداردها در امور شرکت ها و ارزیابی نتایج مشکلات زیادی را ایجاد خواهد نمود.
با توجه به مطالب گفته شده به جرئت می توان گفت که اگر نسبت به استانداردهای حسابداری آگاهی کافی ندارید بهتر است شغل حسابداری را ادامه ندهید و به دنبال یک شغل دیگر باشد.
قسمت های استاندارد حسابداری
این نوع استانداردها به طور معمول از سه بخش اصلی تشکیل شده اند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود.
بخش های مختلف استانداردهای حسابداری عبارت اند از:
- شرح و بیان مسئله: در این بخش به طور کامل مشکلاتی که در حسابداری موجود است را شرح می دهد تا شما بتوانید به مسئله اساسی و مشکلات موجود آشنا شوید، این بخش را می توان مهم ترین و پایه ای ترین بخش استانداردها به شمار آورد.
- مبحث مستدل: بخش بحث مستدل به شما راه ها و شیوه های مختلفی را می گوید که به کمک آنها می توانید با مشکلات موجود در این حرفه یعنی حسابداری مواجه شوید، توجه داشته باشید که این شیوه های ارائه شده همگی به صورت استدلالی برای شما به طور کامل شرح داده خواهد شد.
- ارائه دادن راه حل مناسب: شما برای مقابله نمودن با مشکلات باید با راه حل ها نیز آشنایی داشته باشید به همین خاطر در این بخش به شما راهکار مناسب جهت تصمیم گیری و عملکرد بهتر ارائه خواهد شد.
نکته مهم در این قسمت آن است که شما می بایست بر این سه بخش اصلی که در بالا گفته شد به طور کامل تسلط داشته باشید تا بتوانید در حرفه خود بدرخشید و به درجه های بالایی برسید بنابراین اگر هنوز استانداردهای حسابداری را به خوبی یاد نگرفته اید، زمان را از دست ندهید و هرچه سریع تر نسبت به یادگیری آن اقدام کنید.
انواع استانداردهای حسابداری
تعداد استانداردهای حسابداری موجود، اکنون به 33 استاندارد می رسد که به شرح زیر است:
- استاندارد صورت وجوه جریان نقد
- استاندارد درآمد عملیاتی
- استاندارد نحوه ارائه صورت های مالی
- استاندارد رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه
- استاندارد حسابداری ذخایر، بدهی ها و دارایی های احتمالی
- استاندارد حسابداری مخارج تحقیق و توسعه
- استاندارد گزارش عملکرد مالی
- استاندارد دارایی های ثابت مشروع
- استاندارد موجودی مواد و کالا
- استاندارد حسابداری مخارج تأمین مالی
- استاندارد حسابداری سرمایه
- استاندارد حسابداری کمک های بلاعوض دولت
- استاندارد حسابداری سرمایه گذاری ها
- استاندارد حسابداری پیمان های بلند مدت
- استاندارد افشای اطلاعات در خصوص اشخاص وابسته
- استاندارد مزایای بازنشستگی کارکنان
- استاندارد حسابداری نحوه ارائه بدهی ها و دارایی های جاری
- استاندارد فعالیت بیمه های عمومی
- استاندارد فعالیت های کشاورزی
- استاندارد گزارش
- استاندارد گزارشگری بر حسب بخش های مختلف
- استاندارد سود هر سهام
- استاندارد کاهش ارزش دارایی ها
- استاندارد حسابداری مشارکت های خاص
- استاندارد گزارش میان دوره ای
- استاندارد دارایی های غیر جاری نگهداری شده برای فروش و عملیات توقف یافته
- استاندارد حسابداری اجاره ها
- استاندارد اجاره املاک
- استاندارد گزارشگری مالی مربوط به واحد های تجاری در مرحله پیش از بهره برداری
- استاندارد تسعیر ارز
- استاندارد حسابداری دارایی های نامشهود
- استاندارد حسابداری ترکیب واحد های تجاری
- استاندارد سرمایه گذاری در ترکیب واحد های تجاری وابسته
- استاندارد صورت های مالی تلفیقی
هدف اصلی استانداردهای حسابداری
هدف استانداردهای حسابداری را می توان در موارد زیر خلاصه نمود:
- یکنواخت نمودن فرم های مخصوص به گزارش های صورت های مالی: اگر یک اصول و استاندارد کلی وجود نداشته باشد، هر حسابدار گزارش صورت های مالی را با سلیقه خود تهیه خواهد کرد که این موضوع موجب هرج و مرج و عدم یکنواختی خواهد شد.
- آشنایی دیگران با اصول و روش کار حسابداران: برای ارزیابی و نتیجه گیری از گزارش ها و… باید از روش های مورد استفاده حسابدار آگاه باشید.
این دو هدف گفته شده از اصلی ترین اهداف استاندارد حسابداری است که براش شما شرح داده شد.
اکنون که با انواع و همچنین اهمیت این نوع استانداردها آشنا شدید بهتر است برای تسلط بیشتر خود بر روی آنها تلاش کنید و از همین امروز استارت کار را بزنید.
شما می توانید با استفاده از راهکارهای ارائه شده در سایت راهکارهای هادی حساب، در مدت زمان کمی به یک حسابدار حرفه ای تبدیل شوید زیرا همانطور که میدانید برای موفقیت در شغل حسابداری باید بتوانید به بهترین شیوه توانایی های خود را ثابت کنید، این سایت با ارائه مطالب مفید شما را در رسیدن به موفقیت یاری خواهد نمود.