آیا ویندوز۱۰ محبوب ترین سیستم عامل تاریخ خواهد شد؟
گارتنر همواره به دلیل پیشبینیهای دقیقی که ارائه میکند، مشهور است. این سازمان پیشبینی کرده است، ویندوز 10 به لحاظ محبوبیت گوی سبقت را از سیستمعاملهایی همچون ایکس پی و 7 خواهد ربود. این سازمان پیشبینی کرده است تا ژانویه 2017 میلادی پنجاه درصد سازمانهای بزرگ ویندوز 10 را در سازمان خود مستقر خواهند کرد
اوایل مردادماه ویندوز 10 بهطور رسمی در اختیار کاربران قرار گرفت. بسیاری از خبرگزاریهای حوزه فناوری اطلاعات لحظه به لحظه ورود ویندوز 10 به کشورهای مختلف را پوشش دادند. اکنون که بیش از سه ماه از عرضه رسمی ویندوز 10 میگذارد، این سیستمعامل روی بیش از 120 میلیون دستگاه نصب شده است. مؤسسه گارتنر آمارها و ارقامی که در ارتباط با نصب و دانلود ویندوز 10 به دست آمده را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. این سازمان پیشبینی کرده است، ویندوز 10 در آینده لقب محبوبترین سیستمعامل تاریخ مایکروسافت را به خود اختصاص خواهد داد. گارتنر چند دلیل اصلی برای این پیش بینی خود ارائه کرده است. دسترسی رایگان کاربران ویندوز 7 و ویندوز 8.1 به ویندوز 10 از اصلیترین دلایل محبوبیت ویندوز 10 به شمار میرود. استیو کلاینهانس معاون رییس بخش تحقیقات گارتنر در این رابطه گفته است: «در بازار مصرفی، زمانی که نسخه بهروز شدهای از سیستمعاملی عرضه میشود و همه کاربران بهطور رایگان به تمامی امکانات این سیستمعامل و حتی بهروزرسانیهای عرضه شده برای این سیستمعامل دسترسی دارند، طبیعی است دهها میلیون کاربر تا قبل از پایان یافتن سال 2015 میلادی ویندوز 10 را روی دستگاههای خود نصب کنند. ما پیشبینی میکنیم نزدیک به پنجاه درصد سازمانها تا ژانویه 2017 میلادی ( سیزده ماه دیگر) این نسخه از ویندوز را روی سیستمهای خود نصب خواهند کرد. این روند ارتقا به ویندوز 10 در مقایسه با ویندوز 7 بسیار سریع است.»
دومین دلیلی که باعث میشود بسیاری از کاربران به ویندوز 10 مهاجرت کنند به سال 2020 باز میگردد. مایکروسافت در ژانویه سال 2020 میلادی ( سال بزرگ دنیای فناوری) پشتیبانی از ویندوز 7 را متوقف خواهد کرد. سومین عامل به سازگاری ویندوز 10 باز میگردد. بهطوری که کاربران به راحتی توانایی اجرای برنامههای ویژه ویندوز 7 را روی ویندوز 10 دارند. (البته لازم به توضیح است هنوز هم بسیاری از سازمانهای بزرگ از برنامه های زیربنایی و مهمی استفاده میکنند که امکان ارتقا به ویندوز 10 برای آنها امکانپذیر نیست. ما این موضوع را در مقاله امنترین سیستمعامل تاریخ مایکروسافت مورد بررسی قرار دادیم.) عامل چهارم به میزان تقاضا برای تبلتها و دستگاههای هیربدی باز میگردد. این عوامل باعث میشوند بسیاری از سازمانها از هم اکنون استراتژیهای مشخصی را برای حرکت به سمت ویندوز 10 در نیمه اول سال 2016 میلادی در دستور کار خود قرار داده باشند. گارتنر پیشبینی میکند حداقل نیمی از سازمانها فرآیند مهاجرت به سمت ویندوز 10 را از سال 2017 میلادی آغاز کرده و فرآیند مهاجرت به ویندوز 10 در سال 2019 میلادی بهطور کامل تکمیل شده باشد.
ناتان هیل، مدیر تحقیقات گارتنر پیشبینی کرده است تا سه سال آینده سازمانها تعدادی از برنامههای کاربردی خود را متمرکز خواهند کرد. به عبارت دیگر این برنامهها محاسبات خود را مستقل از سکو انجام خواهند داد. بهطوری که حجم برنامههای وابسته به پلتفرم ویندوز در مسیر اوفول گام بر خواهد داشت و تنها 20 تا 30 درصد این برنامهها وابسته به ویندوز خواهند بود. سازمانها در سه سال آینده برنامههایی را در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهند داد که روی دستگاههای مختلفی قابل استفاده باشد. این موضوع نقش مهمی در کاهش هزینههای این شرکتها خواهد داشت.
پیشبینی دیگر مطرح شده از سوی گارتنر در ارتباط با لپتاپها است. این سازمان پیشبینی کرده است تا سال 2018 میلادی قیمت صفحات لمسی کاهش چشمگیری خواهد داشت. بهطوری که صفحهنمایش لمسی تبدیل به یک ویژگی پیشفرض برای نوتبوکها خواهد شد. این سازمان پیشبینی کرده است قیمت آنها در نیمه دوم سال 2016 میلادی کاهش پیدا خواهد کرد. همین موضوع باعث میشود مهاجرت به ویندوز 10 با شتاب بیشتری انجام شود.
در نهایت گارتنر پیشبینی کرده است تا سال 2018 میلادی 30 درصد سازمانها ترجیح میدهند از صفحهنمایشهای لمسی به جای کامپیوترهای شخصی استفاده کنند. در محیط کار دیجیتالی کاربران ترجیح میدهند از صفحهنمایش لمسی برای انجام کارهای خود استفاده کنند، همین موضوع باعث میشود نه تنها تقاضا برای چنین صفحهنمایشهایی افزایش پیدا کند، بلکه نیاز به صفحهنمایشهایی با تفکیکپذیری بالا کاملا محسوس شود. این سناریو سود بیشتر را از حوزه کامپیوترهای شخصی به سمت صفحهنمایشهای لمسی سوق خواهد داد.
اگر این عوامل را در کنار یکدیگر قرار دهیم؛ مشاهده میکنیم که یک محیط کاری جدید پیش روی کارمندان قرار دارد. یک محیط کاری متمرکز بر ارتباطات همراه و انجام کارها به شیوه مطلوب و هماهنگ باعث افزایش تولید و امنیت میشود. کن دولینی معاون بخش تحلیلهای گارتنر در همین رابطه گفته است: «کارمندان بخش پشتیبانی درباره فضای کاری و ارزشگذاری خدمات و استانداردها باید یک بازنگری انجام دهند.» سازندگان نرمافزارها و بخشهای داخلی دپارتمانهای فناوری اطلاعات باید از هم اکنون خود را با مدل جدید انطباق دهند و نگاهشان از مدل مدیریتی که امروزه بر پایه کامپیوترهای شخصی قرار دارد به سمت آینده معطوف شود.
نظر بدهید