نرم افزار محاسبه بهای تمام شده پروژه
مدیران شرکت ها و هلدینگ های بزرگ برای برنامه ریزی و کنترل پروژه های سازمان نیاز به نرم افزاری جامع برای محاسبه بهای تمام شده پروژه دارند. این نرم افزار می تواند بهای تمام شده پروژه را با توجه به ثبت عملیات واقعی محاسبه نماید.
محاسبه بهای تمام شده پروژه برای تمامی واحدهای صنعتی و شرکت های تولید که محصولات آن ها به صورت مرحله ای، سفارشی سازی یا محصولات فرعی (روش برگشتی) تولید و به فروش می رسند، حائز اهمیت است. محاسبه قیمت تمام شده پروژه به شما کمک می کند تا هزینه های تولید خود را تجزیه و تحلیل کرده و آن ها را تا حد امکان کاهش دهید.
بهای تمام شده پروژه شامل چه مواردی است؟
به طور کلی می توان گفت که هزینه های پروژه ترکیبی از هزینه های مستقیم و هزینه های غیر مستقیم است. در صورتی که بخواهید بهای تمام شدن پروژه را به صورت دقیق محاسبه کنید، باید تمامی این هزینه ها را مدنظر قرار دهید.
بیشتر بخوانید: نرم افزار مدیریت پروژه چیست؟ + اهمیت استفاده از آن
هزینه های مستقیم
هزینه های مستقیم همانطور که از نام آن ها مشخص است، به صورت مستقیم در قیمت تمام شده پروژه مؤثر هستند. از جمله این هزینه ها می توان به کارکنان شرکت یا پیمان کاران و فریلنسرها اشاره کرد. علاوه بر این تمامی مواد اولیه، تجهیزات و هزینه های حمل و نقل محصول نیز از جمله هزینه های مستقیم محسوب می شود.
هزینه های غیر مستقیم
هزینه های غیر مستقیم شامل مواردی است که به طور واضح سبب تولید محصول یا تکمیل پروژه نمی شوند، اما در فرایند تولید وجود دارند. از جمله هزینه های غیر مستقیم می توان به هزینه های سربار مانند اجاره دفتر فروش، هزینه قبوض آب، برق، تلفن و… و همچنین بیمه پرسنل اشاره کرد.
همانطور که ملاحظه کردید، بهای تمام شده پروژه به تفکیک مواد، دستمزد و هزینه های سربار در پایان هر ماه یا در پایان هر پروژه محاسبه می شود و گزارش آن را در اختیار مدیر شرکت قرار می گیرد. این گزارش ها نباید هیچ گونه مغایرتی با گزارش های حسابداری و گزارش های انبار فروش داشت باشد.
برای خرید و مشاهده سیستم کارت پروژه و تسهیم هزینه شعب فروشگاه آنلاین هادی حساب رایان نوین مراجعه کنید:
تسهیم هزینه ها در بهای تمام شده پروژه
یکی از مهم ترین مواردی که برای محاسبه بهای تمام شده پروژه باید در نظر بگیرید، ثبت منابع هزینه ای با درج مبانی تسهیم هزینه های مستقیم و سربار است. تسهیم هزینه ها در حسابداری از موارد بسیار مهمی است که برای محاسبه بهای تمام شده، مورد استفاده قرار می گیرد. منظور از تسهیم مستقیم، تقسیم کردن هزینه هایی است که مربوط به یک بخش از دایره تولید است. به عنوان مثال هزینه روشنایی بخش غذاخوری یک واحد تولیدی از جمله تسهیم مستقیم هزینه ها است.
از دیگر موارد مورد نیاز برای محاسبه بهای تمام شده پروژه، درج و محاسبه هزینه های سربار است. هزینه های سربار به علت ناچیز بودن به این نام خوانده می شوند. معمولا هزینه های سربار یا هزینه های غیر مستقیم یک واحد تولیدی مربوط به یک دایره معین یا مربوط به تمام دوایر است. به عنوان مثال هزینه خرید چسب، میخ و… را می توان جزء هزینه های سربار به شمار آورد.
بیشتر بخوانید: سیستم حسابداری صنعتی
اهمیت تهیه کاردکس تعدادی و ریالی در محاسبه بهای تمام شده پروژه
تهیه کاردکس تعدادی و ریالی هر پروژه از مهم ترین پیش نیازها برای محاسبه بهای تمام شده پروژه محسوب می شود. موجودی مواد و کالا در انبار یکی از مهم ترین و اصلی ترین دارایی های هر واحد اقتصادی است. بر همین اساس میزان ورودی و خروجی این کالاها از انبار اهمیت بالایی دارد. کاردکس تعدادی و ریالی امکان ردیابی و کنترل کالاهای انبار را به سادگی فراهم می کند. این کاردکس گزارشی کامل از تمامی ورودی ها و خروج های کالا به همراه قیمت، به شما ارائه می دهد.
اهمیت محاسبه بهای تمام شده پروژه
محاسبه بهای تمام شده هر پروژه از الزامات قانونی محسوب می شود و سالانه هزینه های زیادی بابت تهیه این گزارش توسط مدیران سازمان ها و صاحبان کسب و کار صرف می شود.
بیشتر بخوانید: داشبورد مدیریتی چیست و چگونه می تواند به بهبود کسب و کار ما کمک کند؟
ارزیابی درست از عملکرد سازمان می تواند به مدیران در جهت موارد زیر کمک کند:
- قبول یا عدم قبول سفارش های جدید برای واحد تولیدی
- شرکت در مناقصه های مختلف
- تعیین قیمت دقیق محصول و حاشیه سود آن
- افزایش یا کاهش حجم تولید
- گسترش خط تولید
- تغییر در راهبرد فروش محصول
شرکت رایان نوین با بهره مندی از نیروهای متخصص و با هدف هوشمندسازی عملیات های درون سازمانی، راهکارها و نرم افزارهای موثری را برای محاسبه بهای تمام پروژه ارائه کرده است. شما عزیزان می توانید همین الان با کارشناسان ما تماس بگیرید و از خدمات ویژه ما بهره مند شوید.
نظر بدهید